Kako do posla u struci

Iz osobnog iskustava vam ne mogu reći kako zaraditi novac u struci, pošto nemam niti sekunde rada u zanimanju koje sam završio u srednjoj školi. 
Dali to znači da nisam uspio u naumu? Naravno da ne! To je stoga što me rad u struci uopće ne zanima. Ali mogu reći da mi taj način zarade privlačan, svakako bih već radio taj posao. Postoje pravila koja djeluju, a njih ću vam izložiti. Pomogla su meni, a pomoći će i vama ukoliko ih se budete držali.

Hajmo se mi baciti na posao i naučiti kako zaraditi novac u struci.
1. Državna firma
Prvo ću ponešto reći o zaposlenju u državnim firmama, to je gotovo pa najteže, ukoliko nemate veze ili ogromno iskustvo. Ovdje neću navesti "Stručnjak", jer da ste stručnjak onda ne bih radili u državnoj firmi, tada bi se privatnici otimali za vas i cijena bi vam odletjela u visinu.
Posao u struci se mora tražiti sustavno. Pošto su uvijek raspisani natječaj za taj vid zaposlenja. Natječaji se nalaze u novinama, na stručnim portalima kao posao.hr. Jako bitno je da složite vrhunski životopis i molbu, to preporučam da se savjetujete sa stručnjakom za ta pitanja u nastavku ćemo vam predložiti najboljeg.
Isto tako vam moram reći da će presudnu ulogu imati vaša upornost, stav, ambicija i želja. Sustavno čete morati pratiti oglase i natječaje i morate na svaki, ali baš na svaki poslati vaš životopis i zamolbu. I to tako sve dok ne dobijete potvrdan odgovor.

2. Privatna firma
Dobiti posao u struci i u privatnoj firmi je nešto zahtjevniji nego u državnoj firmi, ali s našim savjetima imate priliku ukoliko ste izrazito sposobni (u glavi) doći do posla prije nego u državnoj firmi. Slijede bitne stavke kako zaraditi novac kod privatnika u struci.
1. Što privatnici traže?
Privatnici traže sposobne ljude željne uspjeha, one koji imaju želju za radom i napredovanjem. Kod njih nema izmotavanja i prenemaganja, oni hoće da se posao odradi i točka!!
Ako je posao odrađen kako treba ili još bolje ukoliko ste ga odradili bolje od većine vama je posao zagarantiran. 
2. Što je privatnicima bitno?
Privatnicima je bitan profit, zbog toga i jesu tu gdje jesu. Donesite im profit i vi ste u igri, dajte im dodatnu vrijednost i oni će vas obožavati! Nikako ih ne zamarajte glupostima i ne solite im pamet, oni su na to alergični. 
3. Što nikad, nikad ne smijete napraviti?
Nikada im nemojte oduzimati nepotrebno vrijeme, tražiti od njih da se vama prilagođavaju. Tako ćete izletjeti "Kao vrabac iz krletke" iz njihovog ureda i posla s njima.
4. Dođite do vlasnika ili do najodgovornije moguće osobe!
Vi tražite vlasnika, ostali vas ne zanimaju(za ostale pokažite izrazitu ljubaznost i poštovanje). Zašto vas ostali ne zanimaju? Zato što oni nemaju ovlasti i stoga što velikom broju njih nije u interesu da ne radite jer će tako njihovo mjesto biti uzdrmano, ukoliko ste sposobniji od njih. Zašto treba tražiti vlasnika? Iz razloga što je to osoba koja donosi najbitnije odluke, te je to osoba o kojoj će ovisiti dali čete se vi zaposliti ili ne. Tako povećavate svoje šanse najviše što možete.
5. Kako dogovoriti sastanak s vlasnikom?
Kada ste došli do kontakta nazovite vlasnika i recite da bi ste htjeli s njim porazgovarati o poslovnom prijedlogu i kada bi mogao za vas odvojiti 15 minuta svog vremena, te gdje bi vi trebali doći!!! Ne glumite ništa, a posebno facu ili nekog nadobudnog. Vi trebate njega, a ne on vas(on će vas željeti ako sve napravite po uputama, ali poslije). Nemojte ništa objašnjavati preko telefona, samo naznačite da se radi o jednom prijedlogu koji će njemu mogao biti zanimljiv i da bi voljeli to s njim porazgovarati u četiri oka kada njemu odgovara.
6. Došao je na red sastanak, što sad?
Ponesite svoj životopis i zamolbu, te recite da ste zainteresirani za posao kod njega i želite raditi svoj posao u struci pošto to volite (iskrenost molim vas). Ne solite svoju pamet i ne dižite se u visinu, jer je te priče čuo bar milijun puta do sad. Ponudite nešto drugo, ostavite ga bez teksta i natjerajte ga da vam da priliku, ali na fini način! Način slijedi u 7.oj stavki.
7. Što će vam omogućiti da razvalite konkurenciju?
Ponudite da odradite dva tjedna besplatno i da onda on odluči dali je zainteresiran za vas!!!
Sad će neki reći da nema šanse da oni rade besplatno, ali rekao sam da stavite svoju nadobudnost i pamet u papirnatu maramicu i bacite je u koš za smeće prije nego što uđete kod vlasnika na sastanak. Vi sada trebate dobiti priliku da se dokažete, te da se kvalificirate za svoj posao. A tako ćete je i dobiti. Od priča nemate ništa, privatnicima te vaše priče na jedno uho uđu i na drugo izađu. Ne pričajte nego dokažite i toga se držite tokom sastanka, jasno recite da ste spremni da se dokažete i da on neće imati nikakvog troška za to.
8. Odradite besplatna dva tjedna kao nikada do sada u životu!!!
Ta dva tjedna ćete morati odraditi kao nikada do sada u život. Ili kako se kaže, proći "Krv, znoj i suze" i definitivno prakticirati "Rad, red i disciplinu". Ako budete vrhunski, onda dragi moji posao će vam biti zagarantiran!
9. Novi vi!
Ako ste sve odradili kako treba, onda sada već i radite! Želim vam sreću na vašem novom radnom mjesto.

Rekao sam spomenuti stručnjaka za životopise i zamolbe. Evo kontakt i dogovorite svoj vrhunski životopis i molbu. Gđa. Marinka 095 / 549 - 6708.

Ovaj drugi dio i sam prakticiram i mogu vam reći da funkcionira u 90-95% slučajeva. Samo ne po pitanju struke jer me to ne zanima, nego za poslove koji su mi potrebni. Isto tako me ne zanima fiksna plača iako sam imao i nekoliko ponuda za šefovska mjesta s fiksnom plaćom. 90-95% mojih kontakata su vječni. Jer koristim osmo pravilo konstantno, a ne samo prva dva tjedna. Kao i svatko imam uspone i padove, ali imam i dobro izgrađene kontakte tako da si to mogu dopustiti.

Ne izbjegavajte neuspjeh, nego se suočite s njim oči u oči. Strah nikad neće nestati, stoga znajte da niste jedini. Suočite se s njim!. Razlika između onih koji znaju kako zaraditi novac i onih drugih je u djelovanju!